Ing-Mari Johansson

Varghundsfrälsta blev min man Bengt-Inge och jag när vi var och besökte några utställningar i början på 70-talet.
Att se dessa stora hundar med sina milda ögon ligga där och titta på oss fascinerade oss mycket. Då bestämde vi att nästa gång vi skall ha hund skall det bli en varghund.(På den tiden var vi schäferägare)

Våren -76 fick vi ta bort Chicko (som våran schäfer hette) 11 ½ år gammal. Vi började då söka efter varghundar och kom i kontakt med Annica Gustavsson på Kennel Furlongs, som vi besökte på sommaren samma år. Hon hade Bernadette ( Bea), som blev mamma till vår första varghund och ungtiken Alexia.
Alexia var den första svarta varghund jag träffat och en varghund som jag aldrig kan glömma. Hon var verkligen speciell för mig och hon kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.

Så, till första advent- 76 hämtade vi hem "Gossen", sedermera S CH Furlongs Baretta, och med honom var det inte svårt att bli ännu mer förtjust i varghund. Such Furlongs Kazandra "Snuttan"kom till oss -83. Hon var Alexias barnbarn och blev min stamtik. 1986 hade jag min första kull.

Sedan dess har det blivit 9 kullar, så det är en liten uppfödning jag har.
I år (2006) är det 30 år sen jag köpte min första varghund från Kennel Furlongs.
Tack Annica för all hjälp jag fått under åren som gått och de 3 ljuvliga hundar som jag fått köpa från dig.

Sommaren 2006 kom Evy med som delägare i kenneln, jag tyckte det var bra, då vi har "Zeke" , "Vina" och nu även lilla Cazavina´s Tindra tillsammans.
Hemma hos mig finns det 2 varghundar Furlongs Zannah Cazavina och hennes dotter Tindra.

Vi är ibland reservmatte och-husse år min dotters Saluki "Tea" Such Nuch Baklava´s Qabiliya ,som nu är på sitt 12:e år, men fortfarande still going strong.


Hemma hos Ing-Mari.

Evy Johansson

Mitt namn är Evy Johansson och jag bor i Särestad en bit utanför Grästorp. Jag bor ca 20 min från Ing-Mari som jag har blivit delägare med i Kennel Cazavina.
Hos mig bor hundarna Vina och Zeke.

För ca 11 år sedan blev jag bekant med Ing-Mari efter att varit hos henne och hennes varghundar. Efter den gången blev jag helt "biten", ett var säkert att varghundar hade fått en plats i mitt hjärta för alltid.
Dessa underbart raggiga hundar med stora snälla ögon.

Efter diverse händelser så blev det ingen varghund just då. Vi höll kontakten och 5 år senare kom Ing-Marie med den glada nyheten att det fanns valpar i Huddiksvall. Resultatet av detta var en fantastisk hanhund som tyvärr vid 2 års ålder fick somna in på grund av sjukdom.
Några månader tidigare hade Ing- Mari och jag bestämt oss för att ta in en tik från Finland som var uppfödd på kennel Gardener´s som drivs av Marjaana Meuronen.

Vi sammanstrålade på specialen i Mullsjö sommaren -04 då Gardener´s Cazavinalime, Vina kort och gott kom till mig.

I början av 05 var Ing-Mari i England hos Christine Crane som driver kennel Seplecur för att se på valpar. Detta resulterade i att en kall dag i mars anlände Seplecur Michael till Arlanda, till vardags kallar vi honom Zeke.